Att köpa valp hos Inkas Australian Labradoodle

För att komma med på vår kölista krävs att ni gör en intresseanmälan till våra kommande kullar. I er intresseanmälan önskar vi att ni berättar om er familj och hur er vardag tillsammans med en hund kommer att se ut.  Vi behöver veta när det passar er bäst att ta emot en valp samt om ni föredrar tik eller hane (eller är öppna för förslag). Vi läser löpande igenom intresseanmälningarna och går tillsammans med er igenom vilken av de valpkullarna som passar just er familj bäst. Efter det erbjuds ni att tinga en "köplats" mot handpenning. Handpenningen är 5.000 kronor (av totalt 50.000 kr). Om det blir färre valpar än vad vi beräknat eller att det visar sig att det inte finns någon valp som vi anser passar in hos er så betalas handpenningen tillbaka till er.


Vilken valp får vår familj?
Vid 7 veckors ålder så kommer valparna att genomgå ett enklare temperamentstest. Testet ger ett underlag på valpens förmågor och förutsättningar samt vilken typ av familj som den lämpar sig bäst för. Först efter detta kommer ni att få reda på vilken valp som kommer att erbjudas just till er. Vi som uppfödare väljer ut den valp till er som vi anser passar bäst ihop med er som individ eller familj. Denna matchning gör vi för att ni tillsammans med den utvalda valpen ska få en så bra förutsättning som möjligt för ett härligt liv tillsammans. 

Får jag avla på min Australian Labraddodle?

Våra hundar säljs med avtal om strikt avelsförbud. Detta innebär att man inte kan bedriva egen avel med en hund från oss.

När kan jag hämta min valp?

Vid 8 veckors ålder är valparna redo att flytta till sina nya hem. Valpen är då chippad, vaccinerad, avmaskad, veterinärbesiktad samt dolda-fel-försäkrad. Som köpare får man med sig ett kompendium med allt man behöver veta för den första tiden med den nya valpen samt en goodiebag till valpen. Vi har ett lokalt samarbete med Dog in Motion som är med under dessa utlämningsträffar för att dela med sig av sin kunskap kring receptet för ett lyckat hundliv. Vi kommer bla gå igenom allmänlydnad, päls- och klovård, utfodring. Denna träff genomförs gemensamt med alla nya valpfamiljer. Både vi på Inkas Australian Labradoodle och Dog in Motion kommer att finnas där för alla våra valköpare och ge livslång support. Allt för att ni som valpköpare ska känna er trygga med en valp från oss.  Vi vill gärna att våra valpköpare håller kontakten och inget gör oss så glada som bilder och uppdateringar om hur allt går.