Hur länge har Autralian Labradoodle funnits?
I Australien på 1980-talet började man medvetet avla Labradoodlen i syftet att få fram en lämplig ledarhund med en päls som inte fällde. Kombinationen mellan Labrador Retriver och Storpudel gav Origin Labradoodle. Man insåg snabbt att detta var en mycket lyckad kombination, och intresset väcktes för att ha dessa hundar som familje- och sällskapshundar samt terapihundar. I vissa av linjerna korsade man även Cocker Spaniel, vilket gav vad man kallar för Australiensisk Labradoodle.  

Stämmer det att en Australian Labradoodle allergivänlig?
Det finns inga hundraser eller blandraser som är allergivänliga hundar. Den forskning som gjorts för att söka efter allergivänliga raser har visat att det skiljer sig betydligt mer mellan individer än mellan raser. En Australian Labradoodle är vanligtvis lågallergena, men man kan inte säga att de alltid är det. Flera uppfödare av Labradoodlar har testat hela valpkullar och till och med mellan helsyskon skiljer sig allergennivårena väldigt mycket åt. Pälsen på en Australian Labradoodle lämpar sig väl för regelbundna bad, och därmed minskar mängden allergener i deras päls.  

Vilken sorts päls är typisk för en Australian Labradoodle?
Vårt mål är att föda upp hundar som inte fäller och som har mjuka, silkeslena fleecepälsar. En hund som inte fäller måste klippas flera gånger per år. Ju längre päls man väljer att ha på sin hund desto mer tid bör man vara beredd att lägga ner på pälsvård. Vill man ha en hund med lite längre päls brukar de flesta klippa hunden ungefär var 3:e månad.

Vilka färger kan en Australian Labradoodle ha?

Valpar från oss kan komma i en hel palett av färger: röda, caramel, aprikosa, crème, bruna, svarta, två- och trefärgade hundar. I en och samma kull kan det variera och är alltid lika spännande att se vilka färger valparna får. Oavsett färg så är varenda en lika underbar förstås!

Hur stor är en Australian Labradoodle?
Det finns 3 storlekar på Australian Labradoodles. Generellt är hanarna aningen större än tikarna.  
Mini: Mankhöjd 35cm till 43cm, vikt ca: 7-12 kg​
Medium: Mankhöjd 43cm till 53cm, vikt ca: 13-18 kg​
Standard: Mankhöjd 53cm till 63cm, vikt ca: 18 kg uppåt.
Vi föder främst upp Australian Labradoodle i storlekarna mini-liten medium.