Att bli fodervärd hos oss

De valpar vi väljer att placera hos fodervärd är de valpar vi har stora förhoppningar om och ser som en potentiell framtida avelstik eller avelshane, antingen från egen uppfödning eller inköpt från annan uppfödning.

Vi söker därför löpande efter fodervärdar som är villiga att arbeta tillsammans med oss som ett led i att utveckla vårt avelsprogram. Familjer som har tid och möjlighet att ge en massa kärlek till den nya familjemedlemmen samt träning, vård och omsorg. Vi ser gärna att våra fodervärdar har tidigare erfarenhet av att äga en hund. En grundförutsättning för at bli fodervärdsfamilj hos oss är att någon i familjen är hemma om dagarna och har gott om tid att ta hand om hunden. Vi ser gärna att man är intresserad av att aktivera sin foderhund genom fysisk aktivitet, men ensamträning är också viktigt. 

Vad innebär det att vara fodervärd

Som fodervärd kommer ni att ha hunden som om den vore er egen och stå för de vanliga kostnaderna, såsom mat, leksaker och veterinärvårdsförsäkring. När hunden är cirka ett år gammal genomför vi på vår bekostnad alla hälsotester som är nödvändiga för att hunden ska kunna gå i avel. Dessa tester inkluderar höft- och armbågsröntgen, patellaundersökning, ögonlysning samt DNA-test för att säkerställa att hunden inte bär på några genetiskt överförbara sjukdomar. Skulle hunden inte bli godkänd på dessa tester eller om vi av annan anledning inte väljer att ta hunden i avel så har man som fodervärdsfamilj möjlighet att antingen köpa hunden för halva valppriset alternativt lämna tillbaka hunden. 

Om du vill bli fodervärd

Om du vill bli fodervärd för en valp från Inkas, skriv till oss och berätta hur hunden skulle ha det hos dig.

Vi ser fram emot att höra från dig.